Ingredienser:
12 blade husblas
Saft af 4 Appelsiner
Saft af 1 Citron
1¼ dl. ( 100 g ) Sukker
2 ½ dl. Hvidvin
2 Appelsiner
2 Pærer
150 g. Blå druer
1 dl. (50 g ) Mandelsnitter
4 cl. Orangelikør
Desuden:
1 ¼ dl. Piskefløde.
|
Fremgangsmåde:
Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Varm Appelsin- og Citronsaft sammen med sukker op i en gryde over svag
varme.
Knus husblasen og smelt den i saften, der ikke må koge.
Tilsæt Hvidvin og hæld geleen i en lav form. Lad den stivne i
køleskabet.
Skræl appelsinerne og skær dem i både, der befries for den hvide hinde.
Skær bådene i småstykker.
Skræl pærerne og skær dem i terninger. Halver druerne og fjern
kernerne.
Bland frugten med mandelsnitterne og hæld likøren over. Lad det trække
15 minutter i Køleskabet.
Skær geleen i 1½ cm. tern, der anrettes med frugten i et portionsglas.
Pynt med Flødeskum.
|