Ananasfromage.

Ingredienser:

6 blade Husblas
300 g. Ananasstykker fra dåse
5 dl. Piskefløde
2 spsk. Sukker
1 tsk. Citronsaft
4 spsk. Ananassaft
50 g. Kandiserede Ananas eller Violer.

 

 

Fremgangsmåde:

Udblød husblasen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Lad Ananasstykkerne dryppe godt af. Gem saften.
Pisk fløden godt stiv, tag 1 dl. fra til pynt og smag resten til med sukker, citron- og ananassaft.
Knug vandet af husblasen og smelt den over vandbad. Rør den i fløden.
Vend derefter ananasstykkerne i.
Skyl en form med meget koldt vand og hæld fromagen i.
Lad fromagen stivne i køleskabet i en halv times tid.
Vend evt. desserten ud på et glasfad og pynt den med flødeskum og kandiserede ananasstykker eller Violer.
Fromagen kan også hældes i en glasskål og serveres uden at vendes.

Servering: 
Serveres med et glas Hvid Portvin  


Appelsingele.

appelsingele.jpg (29469 byte)


Ingredienser:

12 blade husblas
Saft af 4 Appelsiner
Saft af 1 Citron
1¼ dl. ( 100 g ) Sukker
2
½ dl. Hvidvin
2 Appelsiner
2 Pærer
150 g. Blå druer
1 dl. (50 g ) Mandelsnitter
4 cl. Orangelikør

Desuden:
1 ¼ dl. Piskefløde.

 

 


Fremgangsmåde:

Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Varm Appelsin- og Citronsaft sammen med sukker op i en gryde over svag varme.
Knus husblasen og smelt den i saften, der ikke må koge.
Tilsæt Hvidvin og hæld geleen i en lav form. Lad den stivne i køleskabet.
Skræl appelsinerne og skær dem i både, der befries for den hvide hinde.
Skær bådene i småstykker.
Skræl pærerne og skær dem i terninger. Halver druerne og fjern kernerne.
Bland frugten med mandelsnitterne og hæld likøren over. Lad det trække 15 minutter i Køleskabet.
Skær geleen i 1
½ cm. tern, der anrettes med frugten i et portionsglas.
Pynt med Flødeskum.



Servering:
Serveres med et glas Hvid portvin.