Æblekage

Ingredienser:

1 kg. Æbler
4 dl. Rasp
1¼ dl. Sukker
50 g. Smør
2 dl. piskefløde
50 g. Nøddekerner.

 

 

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne og fjern kernehuset.
Kog frugten til mos, der evt. smages til med sukker. Lad den afkøle.
Rist rasp, smør og sukker gyldent på en pande og lad det afkøle.
Pisk fløden stiv og hak nødderne.
Læg æbler og rasp lagvis i en skål.
Slut med et lag rasp.
Pynt med flødeskum og drys hakkede nødder over.

 

 

 



Æblekage  (  Diabetes)
aebletaerte.jpg (56083 byte)

Ingredienser:

5-6 Æbler
1 tsk. Kanel
15 g. Flydende margarine
50 g. Fromage frais
1 tsk. Cyklamat
¼ dl. Hvedemel
¾ dl. Havregryn
10 g. Hakkede Hasselnøddekerner

 





Fremgangsmåde:

Skræl 5-6 æbler og skær dem i både. læg dem tæt i et velsmurt tærtefad. drys 1 tsk. kanel over. Bland 15 g. flydende margarine, 50 g. Fromage frais, 1 tsk. cyklamat, ¼ dl. hvedemel, ¾ dl. havregryn og 10 g. hakkede hasselnøddekerne, og fordel blandingen over æblerne.
Bag æbletærten ved 170 grader i 30-40 minutter. Der bliver 4 portioner æblekage.

Vaniljecreme.


Rør  ½ dl. Fromage frais med  ¾  dl.  creme fraiche
18 %.
Tilsæt 1 tsk. fintrevet appelsinskal, kornene af  ½ stang vanille og 1 spsk. ahornsirup.
Server vanillecremen til æbletærten.

Tærten er fryse-egnet.