Ingredienser:
3 Tørre rundstykker,
uden birkes.
2½ dl. Mælk
750 g. Blommer
2 dl. Sukker
70 g. Smør
4 Æggeblommer
Salt
Reven skal af ½ citron
2 cl. Blommebrændevin
1¼ dl. Mel
60 g. Mandler
4 Æggehvider
Desuden:
2 spsk. Rasp
20 g. Smør.
|
Fremgangsmåde:
Skær rundstykkerne i ½ cm. tykke
skiver, der udblødes i lunken mælk.
Skyl blommerne, tør dem af og pil stenene ud. Drys dem med halvdelen af
sukkeret.
Rør smørret blødt i en skål. Tilsæt æggeblommer og sukker, lidt ad
gangen. Rør citronskal, salt og blommebrændevin og det udblødte brød
i. Bland mel og malede mandler i dejen.
Pisk hviderne stive og vend dem i souffle-dejen.
Smør et granitfad og fyld knapt halvdelen af soufflemassen i. Læg
blommerne på og kom resten af dejen over.
Glat overfladen og drys den med rasp. Fordel smørret over i klatter.
Bag souffléen i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time.
Server den straks, ellers falder den sammen.
|