Blommesoufflé

blommesouffle.jpg (33128 byte)

Ingredienser:

3 Tørre rundstykker,
uden birkes.
2½ dl. Mælk
750 g. Blommer
2 dl. Sukker
70 g. Smør
4 Æggeblommer
Salt
Reven skal af  ½ citron
2 cl. Blommebrændevin
1¼ dl. Mel
60 g. Mandler
4 Æggehvider

Desuden:
2 spsk.  Rasp
20 g. Smør.


Fremgangsmåde:

Skær rundstykkerne i ½ cm. tykke skiver, der udblødes i lunken mælk.
Skyl blommerne, tør dem af og pil stenene ud. Drys dem med halvdelen af sukkeret.
Rør smørret blødt i en skål. Tilsæt æggeblommer og sukker, lidt ad gangen. Rør citronskal, salt og blommebrændevin og det udblødte brød i. Bland mel og malede mandler i dejen.
Pisk hviderne stive og vend dem i souffle-dejen.
Smør et granitfad og fyld knapt halvdelen af soufflemassen  i. Læg blommerne på og kom resten af dejen over.
Glat overfladen og drys den med rasp. Fordel smørret over i klatter.
Bag souffléen i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time.
Server den straks, ellers falder den sammen.