Frugtsuppe

frugtsuppe.jpg (19994 byte)


Ingredienser:

1 L. Mælk
1¼ dl. Sukker
1 stang Vanille
2 spsk. Maizenamel
3 Æggeblommer
3 Æggehvider
1 Appelsin
1 Banan
8 Halve Abrikoser fra dåse
100 g. Friske Hindbær
100 g. Friske Jordbær
25 g. Hakkede pistacier


Fremgangsmåde:

Bring mælken i kog med sukker og de udskårne vanillekorn. Tag  gryden fra varmen.
Rør maizenamel med 4 spsk.  mælk og pisk det i suppen.
Sæt gryden over varmen og lad mælken koge op.
Tag atter gryden fra varmen.
Rør æggeblommerne med lidt mælk og leger suppen.
Pisk æggehviderne stive og pisk dem i den varme suppe.
Stil gryden i et stort fad med koldt vand, til suppen er kold.  Rør ofte i den. 
Pil appelsinen ( fjern al den hvide hinde )  og del den i både. Skær bananen i tynde skiver. Lad abrikoserne dryppe af og skær dem i snitter.
Pil og skyl hindbær og jordbær.
Hæld suppen op i en terrin, kom frugterne i, og stil det tildækket i køleskabet i 30 minutter.
Lige inden serveringen drysses der med de hakkede pistacier.


Fyrste dessert.

Ingredienser:

300 g. Jordbær
2 spsk. Sukker
1 Banan
4 Æggehvider
2 dl. Sukker
Reven skal af 1 appelsin
2 spsk. Malede mandler
8 Finger Biskuits
½ L. Regnbueis.


Fremgangsmåde:

Skyl jordbærrene og tag 8 pæne fra til pynt.
Halver bærrene, læg dem i en skål og drys med sukker. Skræl bananen og flæk den på langs.
Pisk æggehviderne meget stive. Vend 2 dl. sukker i, og bland derefter appelsinskal og mandler i.
Læg fingerbiskuits i bunden af et ovnfast fad.
Skær isen i skiver, der lægges i fadet. Fordel jordbærrene over og læg de to bananhalvdele oven på på langs.
Dæk det hele med marengsmassen, der trækkes helt ud til fadets kanter, så der ingen huller bliver.
Stil fadet i en varm ovn 250 grader i et par minutter, til overfladen er gylden.
Pynt med resten af jordbærrene og server fyrstedesserten straks.