Kirsebær med Marengslåg

kirsebaer med marengslaag.jpg (32110 byte)


Ingredienser:

200 g. Kirsebær i Rom
4 Æggehvider
1 dl. Sukker
½ l. vaniljeis


Fremgangsmåde:

Lad kirsebærrene dryppe godt af.
Pisk æggehviderne godt stive.
Tilsæt sukkeret lidt efter lidt.
Skær isen i skiver og læg den i et ovnfast fad. Kom kirsebærrene  over, fordel marengsmassen øverst.
Stil fadet under grillen til marengsmassen er blevet gylden.
Tag desserten ud og server den straks.


Kirsebær i Rom

Ingredienser:

1½ kg. Sure kirsebær
1 Vaniljestang
¾ L. Vand
9 dl. sukker
4 cl. Rom (54% eller mere)

 

 



Kirsebær med Marengslåg

 

 

Fremgangsmåde:

Skyl kirsebærrene og tag stenen ud. læg den i et rent sylteglas eller krukke.
Flæk vaniljestangen og skrab kærnerne ud. Kom dem i en gryde. Hæld vand ved og tilsæt sukkeret. Kog det i 10 minutter, til alt  sukkeret er opløst.
Tag vaniljestangen op, og lad sukkerlagen køle af.  Kom rommen i, når lagen er helt kold.
Hæld lagen over kirsebærrene, der skal være dækkede.
Luk glasset til og lad det stå 14 dage i et solrigt vindue.
Opbevar derefter kirsebærrene tørt og køligt indtil brugen.


Kakifrugter med Marengslåg

kakifrugt.jpg (25704 byte)


Ingredienser:

8 Kakifrugter
2 Skiver ananas,
(fra dåse)
¼ L. vaniljeis
Saft af  ½ Citron
1 æggehvide
2 spsk. Sukker
1 spsk. florsukker
ca. 25 Isterninger.

 

 



Fremgangsmåde:

Skyl frugterne. Skær et låg af og hul dem forsigtigt ud. Hak frugtkødet fint. Lad ananasskiverne dryppe af og hak også dem.
Rør isen blød og bland den med frugtkødet og citronsaft.
Fyld ismassen tilbage i de tomme kakifrugter og sæt dem 10 minutter i en fryser.
Pisk imens hviden stiv. Bland sukker i og fyld det i en sprøjtepose. Sprøjt en stor top marengs på hver kaki. Drys med florsukker og sæt dem i en varm ovn ved 250 grader i 3 minutter, til marengsen er gylden eller brun dem under grillen.
Server dem på et glasfad med isterninger omkring.
De skal spises straks.