Ingredienser:
7 Blade husblas
3 Pasteuriserede æggeblommer.
100 g. Sukker
½ plus ¼ dl. Spilkogende vand
50 g. Nøddekerner
3 Pasteuriserede æggehvider
2½ dl. Piskefløde
Drys:
Nescafé.
Lidt Kahlualikør.
|
Fremgangsmåde:
Udblød husblasen i koldt vand i 5
minutter. Læg nødderne på en bageplade i ovnen og rist dem i 4-6
minutter ved 200 grader. Tag dem ud af ovnen og gnid skallerne af, tag 6
nødder fra til pynt. hak de resterende nødder let. Varm dem på en pande
sammen med 25 g. sukker, til de bliver gyldne, ikke mørke. tag nødderne
over på et stykke bagepapir.
Pisk æggeblommerne og resten af sukkeret, pisk
½ dl. kogende vand i og pisk til en meget luftig æggecreme.
Knus nødderne let og rør dem i.
Vrid husblasen fri for vand og overhæld den med
¼ dl. spilkogende vand, rør til den er smeltet.
Kom den i æggecremen på en gang og rør.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Vend den stiftpiskede fløde i til
sidst.
fordel fromagen i evt. høje forme eller glas og stil dem koldt et par
timer, gerne natten over.
Vend fromagen ud og sigt lidt Nescafé på toppen og hæld lidt likør i
bunden, pynt med en enkelt nød.
|