Polske klatkager

klatkager.jpg (19822 byte)

Ingredienser:

125 g. Smør/margarine
5 Æggeblommer
1½ dl. sukker
salt
Reven skal af 1 citron
2 dl. Mel
5 Æggehvider
Blommemarmelade
evt. Blommebrændevin.

Til Bagning:

Smør/margarine eller olie

 

Fremgangsmåde:

Rør smørret/margarinen blødt i en skål. Tilsæt skiftevis æggeblomme, sukker, lidt salt og reven citronskal.
Rør derefter melet i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Varm fedtstoffet på en pande. Læg dejen på i små klatter (på en stor pande kan der være 4 ) og bag dem ca. 5 minutter. Vend dem og bag dem ca. 3 minutter på den anden side. 
Hold dem varme.

 

Servering:

Polske klatkager serveres med blommemarmelade , 
evt. rørt op med en spiseske blommebrændevin.