Vinfromage

vinfromage.jpg (22222 byte)

Ingredienser:

6 Blade husblas
4 æggeblommer
85 g. Sukker
1 spsk. vaniljesukker
2½ dl. Hvidvin
saft af 1 Appelsin
saft af 1 Citron
2 Æggehvider
2½ dl. Piskefløde
12 Finger-biskuits
4 cl. Orangelikør
250 g. Blå druer.

Fremgangsmåde:

Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter.
piks æggeblommerne, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. tilsæt hvidvin, appelsin- og citronsaft.
Sæt skålen over vandbad og pisk i cremen, til den tykner.
Fjern skålen fra varmen. Knug vandet af husblasen og rør den i den varme creme. Rør til husblasen er helt opløst. Lad cremen afkøle.
Pisk æggehviderne stive og fløden til skum ( tag lidt flødeskum fra til pynt ).
Vend først æggehviderne og derefter flødeskummet i cremen, når den begynder at tykne.
dryp de lange finger-biskuits med likøren.
Kom ca. halvdelen af fromagen i en glasskål eller portionsglas, læg finger-biskuits på og hæld resten af fromagen over.
lad den stivne helt i køleskabet i 1 time.
Pynt med de blå druer og resten af flødeskummet.


Vingelé

vingele.jpg (17133 byte)

Ingredienser:

12 Blade husblas.
2½ dl. Vand
125 g. Florsukker
1 fl. Rinsk- eller Moselvin 
Saft af 1 citron
4 cl. Maraschino-likør

Jordbærmos:
200 g. Jordbær
2 spsk. Sukker
1¼ dl. piskefløde.

Fremgangsmåde:

Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter.
Bring vand og sukker i kog i en gryde et par minutter. tag gryden af varmen og tilsæt den knugede husblas. Rør til husblasen er helt opløst og sæt derefter lagen til afkøling i køleskabet.
Når sukkerlagen er afkølet, men ikke stiv, tilsættes hvidvin, citronsaft og maraschino-likøren .
Fordel geléen i portionsglas, der dækkes med alufolie, og stilles i køleskabet til geléen er stiv.
Skyl jordbærrene, tag 6 fra til pynt og puréer resten med sukkeret i en blender ( eller mos dem med en gaffel ).
Pisk fløden stiv.
Læg et lag jordbærmos over geléen og pynt med flødeskum og et halvt jordbær.