Ingredienser:
12 Blade husblas.
2½ dl. Vand
125 g. Florsukker
1 fl. Rinsk- eller Moselvin
Saft af 1 citron
4 cl. Maraschino-likør
Jordbærmos:
200 g. Jordbær
2 spsk. Sukker
1¼ dl. piskefløde.
|
Fremgangsmåde:
Læg husblasen i blød i koldt vand i
10 minutter.
Bring vand og sukker i kog i en gryde et par minutter. tag gryden af
varmen og tilsæt den knugede husblas. Rør til husblasen er helt opløst
og sæt derefter lagen til afkøling i køleskabet.
Når sukkerlagen er afkølet, men ikke stiv, tilsættes hvidvin,
citronsaft og maraschino-likøren .
Fordel geléen i portionsglas, der dækkes med alufolie, og stilles i
køleskabet til geléen er stiv.
Skyl jordbærrene, tag 6 fra til pynt og puréer resten med sukkeret i en
blender ( eller mos dem med en gaffel ).
Pisk fløden stiv.
Læg et lag jordbærmos over geléen og pynt med flødeskum og et halvt
jordbær.
|