Likør/Bitter og Spiritus |
|||
|
Anisette Er en likør med anissmag |
Apricot Brandy Er er likør, der er lavet af friske abrikoser. |
Bacardi Er en lys rom, der bl.a. fremstilles i Puerto Rico i Mexico og i Spanien Egner sig glimrende til cocktail. |
Benedictine Er en sød let krydret likør, der oprindeligt blev fremstillet af Benediktinermunkene. |
Bourbon Er en amerikansk whisky fremstillet af majs. |
Calorie Er svensk punch der indeholder arrak. Den er meget sød. |
Calvados Er en æblebrændevin der fremstilles i Normandiet |
Campari Bitter Er en italiensk bitter der fremstilles af appelsinskaller og forskellige aromatiske krydderurter. |
Champagne Er mousserende hvidvin fra Champagnedistrikterne i Frankrig. Man kan få champagne i forskellige sødhedsgrader, lige fra de helt søde (brut). Der findes mange Champagne- efterligninger men ingen kommer helt på høje med den ægte. |
Chartreuse Er en fransk likør. Den findes i gul og grøn. Den grønne har 55 % alkohol den gule 43%. |
Cointreau Er en fransk curacao likør. Den er klar med orangesmag. Bruges i mange cocktail. |
Cordial Medoc Er en fransk likør med blommeagtig smag. den er blandet af cognac, orange curacao m.m. |
Creme de Cacao Er en sød likør fremstillet af kakaobønner og vanilje. |
Creme de Menthe Er en pebermyntelikør der ofte anvendes i cocktail. Den fås hvid eller grøn, men der er ingen forskel i alkohol- styrken. |
Curacao Er en likør der stammer fra Vestindien. Den laves af skaller af pomeransfrugten. Herhjemme fremstilles em tilsvarende likør, nemlig Hvid og Brun Heering. |
Drambuie Er en meget populær skotsk whisky-likør. |
Dubonnet Er en fransk aperitif der bl.a. tilsættes kinabark. Den fås i rød og hvid. |
Fernet Branca Er en italiensk bitter, der ofte serveres som en opkvikker dagen der- på - eller mod maveonde. |
Grand Marnier Er en populær, fransk orangelikør. Den er lavet på cognacbasis og fås gul og rød. Den røde er den stærkeste. |
Grenadine En alkoholfri, sød saft af granatæbler. Bruges ofte i cocktail i stedet for sukker. |
Kahlua En mexicansk kaffelikør der nu fremstilles her- hjemme. |
Kirsch Er en ret bitter kirsebærbrændevin. |
Maraschino Er en hvid, meget sød kirsebærlikør, tilsat mandler. Bruges ofte som smagsingrediens i cocktail. |
Martini Er betegnelsen for en kendt italiensk vermouth. også navnet på en af de mest kendte cocktail. . |
Noilly Prat Er en tør, fransk vermouth, især egnet til drinks. |
Orange Bitter Fremstilles af bitre skaller af Sevilla- appelsiner. Bruges som smagsforstærker i cocktail. |
Parfait Amour Er en duftende likør der fremstilles med violer og vanilje. |