Likør/Bitter og Spiritus


Amor Picon
Er en fransk bitter der også drikkes som 
aperitif med vand og is.


Anisette
Er en likør med 
anissmag

Apricot Brandy
Er er likør, der er lavet
 af friske abrikoser.

Bacardi
Er en lys rom, der 
bl.a. fremstilles i 
Puerto Rico i Mexico 
og i Spanien
Egner sig glimrende til cocktail.

Benedictine
Er en sød let krydret 
likør, der oprindeligt 
blev fremstillet af Benediktinermunkene.

Bourbon
Er en amerikansk 
whisky fremstillet
 af majs.

Calorie
Er svensk punch der indeholder arrak.
Den er meget sød.

Calvados
Er en æblebrændevin
der fremstilles i Normandiet

Campari Bitter
Er en italiensk bitter
der fremstilles af
appelsinskaller og
forskellige aromatiske
krydderurter.

Champagne
Er mousserende
hvidvin fra Champagnedistrikterne
i Frankrig. Man kan få
champagne i forskellige
sødhedsgrader, lige
fra de helt søde (brut).
Der findes mange
Champagne-
efterligninger men ingen kommer helt  på høje
med den ægte.

Chartreuse
Er en fransk likør.
Den findes i gul og
grøn. Den grønne
har 55 % alkohol
den gule 43%.

Cointreau
Er en fransk curacao
likør. Den er klar med
orangesmag.
Bruges i mange cocktail.

Cordial Medoc
Er en fransk likør med
blommeagtig smag.
den er blandet af
cognac, orange curacao m.m.

Creme de Cacao
Er en sød likør fremstillet
af kakaobønner og
vanilje.


Creme de Menthe
Er en pebermyntelikør
der ofte anvendes i
cocktail. Den fås hvid
eller grøn, men der er
ingen forskel i alkohol-
styrken.


Curacao
Er en likør der stammer
fra Vestindien.
Den laves af skaller af
pomeransfrugten.
Herhjemme fremstilles
em tilsvarende likør,
nemlig Hvid og Brun
Heering.

Drambuie
Er en meget populær 
skotsk whisky-likør.

Dubonnet
Er en fransk aperitif
der bl.a.  tilsættes kinabark.
Den fås i rød og hvid.


Fernet Branca
Er en italiensk bitter,
der ofte serveres som
en opkvikker dagen der-
på - eller mod maveonde.

Grand Marnier
Er en populær, fransk
orangelikør. Den er
lavet på cognacbasis
og fås gul og rød.
Den røde er den stærkeste.

Grenadine
En alkoholfri, sød saft
af granatæbler. Bruges
ofte i cocktail i stedet
for sukker.

Kahlua
En mexicansk kaffelikør
der nu fremstilles her-
hjemme.

Kirsch
Er en ret bitter
kirsebærbrændevin.

Maraschino
Er en hvid, meget sød
kirsebærlikør, tilsat
mandler. Bruges ofte
som smagsingrediens
i cocktail.

Martini
Er betegnelsen for en
kendt italiensk vermouth.
også navnet på en af de mest kendte cocktail.

.

Noilly Prat
Er en tør, fransk
vermouth, især egnet
til drinks.

Orange Bitter
Fremstilles af bitre
skaller af Sevilla-
appelsiner. Bruges
som smagsforstærker
i cocktail.

Parfait Amour
Er en duftende likør
der fremstilles med
violer og vanilje.

Index