Fiskepakker


Ingredienser:

400 g. Frossen rødfisk.
2 forårsløg eller 2 porre
250 g. Courgetter ( 1 stk.)
1 Gulerod
1 Rød Peber
2 spsk. Citronsaft.
1 spsk. Olie
¾ tsk. Salt
Peber.

Purløgssauce:

2 dl. Ymer
1 ½ spsk. Klippet purløg
1 tsk. Dijonsennep
¼ tsk. Salt
Peber.

 
Fremgangsmåde:

Fisken optøes og skæres i strimler.
Forårsløgene snittes.
Courgetter og peberfrugt skæres i små terninger.
4 stykker bagepapir på 42,4 x 25 cm. klippes.
grønsager og fisk fordeles på papiret.
Citronsaft, olie, salt og peber piskes sammen og dryppes over.
Papiret foldes op omkring fyldet og lukkes.
Sættes på en bageplade.
Stilles i ovnen i 12 - 15 minutter ved 200 grader.
Ingredienserne til purløgssaucen røres sammen.

 

 

Serveres med:

Kartofler og groft madbrød.


Fiskefars

Ingredienser:
300 g. Fiskefileter
(torsk, gedde, kuller eller hvilling)
2½ dl. Mælk
2 spsk. Mel
1 tsk. Salt
Hvid peber
1 Æg.

 Fremgangsmåde:

Fisken skæres i strimler der lægges i en blender.
Tilsæt lidt mælk og lad maskinen køre ca. 1 minut.
Tilsæt derefter resten af mælken samt mel, æg og krydderier.
Start atter blenderen og lad den køre i cirka 2 minutter.
Husk at både fisk og mælk skal være kolde, inden man starter.
Stil den færdige fars i køleskabet tildækket, til den skal bruges, hvilket helst skal være sammen dag.

 

Anvendelse:
Fiskefarsen anvendes til fiskeboller, fiskefrikadeller eller fiskerand.

 


Fiskegullasch

fiskegullach.jpg (11808 byte)


Ingredienser:

2 Løg
1 Fed hvidløg
Salt
50 g. Stribet flæsk
2 spsk. Olie
3 spsk. Tomatpuré
2 dl. Hvidvin
5 dl. Bouillon
4 Tomater
Hvid peber
½ bdt. Persille
2 tsk. Rosenpaprika
750 g. Fiskefileter
Saft af 1 citron
2 spsk. Mel


 
Fremgangsmåde:

Vask og tør fiskefileterne og dryp dem med citronsaft. Lad dem trække i ca. 10 minutter.
Pil og hak løg og hvidløg.
Skær flæsket i terninger, og svits det i en stor gryde, tilsæt løg, hvidløg og olie.
Varm det hele op og kom derefter tomatpuré, hvidvin og bouillon ved. Lad det småkoge.
Flå tomaterne, skær dem i mindre stykker og kom dem i saucen. Smag den til med salt, peber, paprika og hakket persille.
Drys fisken med salt og skær i store stykker, der lægges ned i saucen.
Lad fisken koge mør over svag varme ca. 15 minutter.
Jævn evt. saucen med mel.

 

Servering:
Fiskegullasch serveres med løse ris eller kogte kartofler


Fiskefrikadeller

fiskefrikadeller.jpg (47853 byte)


Ingredienser:

1 Kg. Torskefilet
4 tsk. Citronsaft
1 ds. Sardeller i olie
40 g. Smør
Salt & Peber
½ Bundt  persille
1 løg
½ Bundt dild
2 Æg
3 Skiver franskbrød
2 cl. Snaps

Panering:
1 Æg
1 dl. Rasp
Olie

Desuden:
½ Bundt persille
1 Citron

 
Fremgangsmåde:

Dryp fiskefileterne med citronsaft og lad dem trække i 5 minutter.
Mal dem en gang igennem en kødmaskine sammen med sardellerne. Gem sardelolien.
Rør smørret blødt i en skål. Tilsæt  peber og det hakkede fiskekød. Løget pilles og hakkes fint; kommes i farsen med hakket persille og dild.
Læg franskbrødet i blød i lidt mælk og bland det derefter med æg, snaps og sardelolie. Rør farsen godt sammen og smag til med salt.
Form farsen til frikadeller, der vendes i sammenpisket æg og derefter i rasp. Steg dem ca. 15 minutter i rigeligt olie på en pande.
Anret fiskefrikadellerne på et fad og pynt med persille og citronbåde.
Der serveres remoulade til.