Gedde i fad

Ingredienser: 

1 Gedde ( ca. 1300 g. )
2 spsk. Smør/margarine
4 Skalotteløg
2 Løg
25 Benfri sild
Salt
Peber
1¼ dl. Tør hvidvin
1 tsk. Fines herbes
2 top spsk.  Reven emmentalerost
1 spsk. Rasp.

Fremgangsmåde:

Gør gedden i stand: Skær hoved og hale af og skyl fisken grundigt. Filér og flå den. Skær fileterne over en gang.
Pil og hak løg og skalotteløg og læg det i et smurt ovnfast fad. Læg geddestykkerne over. Øverst fordeles de benfri sild, det smeltede smør hældes over og der drysses med lidt salt og rigeligt  peber.
Læg låg eller folie over og sæt fadet i en varm ovn i 30 minutter ved 200 grader.
Bland osten og rasp. Tag gedden ud af ovnen og drys den først med Fines-herbes og så med osteraspen.
Stil atter fader i ovnen, ca. 3 minutter under grillen, eller 5 minutter i den varme ovn ved 250 grader, til overfladen er mørkgylden.

 

Servering:
Gedde i fad  serveres med kogte kartofler og evt. ekstra smeltet smør.


 Grillstegt Makrel

grillmakrel.jpg (15341 byte)

 
Ingredienser:

4 Makrel ( 200 g. hver )
Saft af  ½ citron
Salt & Peber
4 spsk. Olie
60 g. Kryddersmør

Desuden:

2 Tomater
1 Citron

 

 Fremgangsmåde:

Gør makrellerne i stand, dryp dem med citronsaft og drys med salt og peber.
Hæld olie over og lad fisken stå og trække i køleskabet i 30 minutter.
Læg makrellen på den smurte grillrist, først  med skindsiden nedad, derefter med kødsiden nedad.
Grill fisken i 5-6 minutter på hver side.
Makrellerne lægges på et varmt fad med en skive kryddersmør på hver. 
Pynt fadet med tomatkvarte og citronskiver.

 

Servering:
Server Persillekartofler til den grillstegte makrel.


 Grillstegt Laks

grilllaks.jpg (25026 byte)

 
Ingredienser:

4 Skiver laks a. 200 gram.
Salt
Peber
1 Rødløg
1 bdt. Persille
½ tsk. Hvide peberkorn
5 spsk. Olie
2 spsk. Citronsaft
Kryddersmør
100 g. Smør
6 Sardeller 2 Citroner.

 
Fremgangsmåde:

Skyl og tør lakseskiverne; gnid dem med salt og peber, og læg dem på en tallerken.
Skær løgene i tynde skiver og hak persillen. 
Rør olie og citronsaft og hæld denne blanding sammen med løg, peberkorn og persille over laksen, som så skal trække i 15 minutter.
Tag laksen op af marinaden og læg den på grillristen.
Grillsteg den cirka 6 minutter på hver side og smør den et par gange med marinaden.
Rør smørret blødt med et par mosede sardeller og rul det til en pølse, som afkøles i fryseren eller køleskabet, indpakket i alufolie.
Når smørret er fast, skæres det i 4 eller 8 skiver.
Læg citronskiver med en smørskive over på hvert stykke laks.
Pynt med sardeller, citronbåde og persille.


Servering:
Serveres med tomatsalet og persillekartofler.

Tips:

Hvis man ikke bryder sig om sardelsmagen, kan man
krydre smørret med hakket persille og citronsaft.


Græsk Fiskefad

graeskfisk.jpg (22921 byte)

 
Ingredienser:

2 Løg
2 Fed Hvidløg
5 spsk. Olivenolie
30 g. Smør
4 Søtungefileter a. 150 g.
Salt & Peber
2 Store tomater
Reven skal af 1 citron.

 

 
Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg fint og kog dem klare i olivenolie på en pande.
Smør et ovnfast fad med smør og læg de aftørrede fileter i bunden. Drys med salt og peber og fordel løg og olivenolien over fileterne.
Flå tomaterne og skær dem i skiver. Læg dem over fisken og drys med den revne citronskal.
Fordel små smørklumper  over fadet, der sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.