Hvidvinsdampet Makrel

Ingredienser:
4 små ferske udbenede Makrel
Salt
2 spsk. Finthakket Dild
friskkværnet Peber

Kogelage:
1 dl. Hvidvin
1 Laurbærblad
1 Lille rødløg skåret i skiver
Persillekvist
Dildkvist
lidt salt

Pynt:
Finthakket Rødløg
Persillekvist.

 Fremgangsmåde:

Gå de udbenede makrel efter for ben. Klip finner af mod strålerne og giv hver fisk to snit i ryggen.
Drys dem udvendigt med salt og lad dem trække i 5 minutter. Skyl fiskene og tør dem godt.
Læg en kvist dild i hver og drys med finhakket løg og peber indeni.
Læg fiskene i et velsmurt fad. Hæld alle ingredienserne til lagen over fisken.
Dæk fadet med låg eller folie.
Sæt den på ovnristen i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til fisken er
mør.
Fjern folien og lad fisken afkøle helt.
Dryp af og til lidt lage over.

 

 

Servering:
Server de kolde Makrel med et drys rødløg over og pynt med lidt persille.
Server ristet groft rugbrød til samt krydret Mayonnaise.

Krydret Mayonnaise.

100g. mayonnaise, 1 dl. ymer eller ylette, ca. 2 spsk. cognac eller hvidvin, 1-2 tsk. fransk Dijonsennep, 
1-2 stænk tabascosovs, Citronsaft efter smag, ca. 1tsk. paprika og salt.
Rør alle ingredienserne sammen og smag mayonnaisen til, så den er godt krydret.
Mayonnaisen skal sættes koldt indtil serveringen.

 


Hornfisk i hvidvin

 Ingredienser:

2 Hornfisk  ca. 1 kg.
Saft af 1 citron
Salt & Peber
1 Løg
2 Fed hvidløg
½ bdt. Persille
125 g. Smør
2½ dl. Hvidvin
Saft af  ½ Citron
Mel.

 

 Fremgangsmåde:

Skær hovederne af fisken. Skær bugen op og fjern indvoldene. Skyl hornfiskene grundigt, tør dem og skær dem i 4-5 cm. store stykker.
Bruger man hornfiskefileter, skal de skæres i dobbelt så store stykker.
Dryp fisken med citronsaft og drys med salt og peber. Lad den trække i ca. 10 minutter.
Pil og hak løget fint. Skyl persillen og hak den.
Brun hornfiskestykkerne i smør på en pande. Tilsæt løg, presset hvidløg og persille og lad det stege et par minutter.
Hæld hvidvin og citronsaft ved og drys med salt og peber. Læg låg på og lad fisken snurre ved svag varme i ca. 10 minutter.
Læg hornfisken på et fad og jævn saucen med melet. Kog saucen igennem ca. 5 minutter. Smag den til og hæld den over hornfisken.

Servering:
Serveres med kogte kartofler og agurkesalat.