Kammuslinger i flødesauce

Se Kammuslinger


Ingredienser: til 4 portioner.

16-20 frosne Kammuslinger
1 gl. Hvidvin
1 tsk. Citronsaft
Salt & peber
Tomatsauce
2 spsk. Smør
1 bdt. Persille
1 tsk. Estragoneddike
3 spsk. Tomatpuré
12 Store Dybhavsrejer
1½ dl. Creme Fraiche
1 knsp. Cayennepeber

Flødesauce:

1½ spsk. Smør
1 tsk. Mel
7-8 spsk. Muslingelage
1 Æggeblomme
2 spsk. Fløde
salt & Peber.



Fremgangsmåde:

Tø  muslingerne langsomt op og lad dem dryppe af.
Bland hvidvin med citronsaft, salt og peber og lad muslingekødet trække heri i ca. 10 minutter.
Tilsæt lidt vand, bring det hele i kog, og lad muslingerne koge i ca. 3 minutter. Tag muslingerne op og lad dem dryppe af.
Smelt smørret på panden og tilsæt hakket persille, estragoneddike og tomatpúre. Varm rejerne i denne sauce.
Bland forsigtigt Creme Fraiche i og tag straks panden væk fra varmen.
Smag saucen  til med peber, cayennepeber og evt. salt. Hæld tomatsaucen i en skål, og læg muslingerne oven på saucen.
Hold det hele varmt.
Smør, mel og muslingelagen afbages. Kog det godt igennem i nogle minutter.
Pisk æggeblommerne med fløde og rør det i saucen, derefter må saucen ikke koge mere.
Smag saucen til med salt og peber og hæld den over muslingerne.

 

Servering.
Serveres med Ristet franskbrød eller lune flute. 

Tips:
Til denne ret hører en tør hvidvin


Kammuslinger 


Kammuslingen et et " kært barn "  med mange navne. I Frankrig hedder den coquille St. Jacques.
i England og Amerika hedder de Scallops. Herhjemme kendes den desuden under navne som
Jakobsmusling eller Pilgrimsmusling.
Det er selve lukkemusklen fra de store kammuslinger, man spiser. Kødet er allerede renset og skåret
i firkanter, når man køber dem frosset. Det er sjældent man kan købe friske Kammuslinger i Danmark.
Kødet er kridhvidt og meget velsmagende. 
De store hvide skaller, som man kan købe sammen med Kammuslingerne på dåse, bruges i første række
til at serverer de stuvede eller gratinerede Kammuslinger i. Skallerne kan naturligvis bruges mange 
gange og til andre formål.
De frosne Kammuslinger kommes i kogende , saltet vand og koger i 3 minutter ( ikke længere så bliver de seje ) derefter tilberedes de efter de respektive opskrifter.
Kammuslinger er fine til slankeretter; de indeholder nemlig ikke mange joule, og de er samtidig
rige på proteiner og vitaminer.

Retur til Kammuslinger i Flødesauce.


 


Karpe i Polsk sauce.

karpe.jpg (19688 byte)


Ingredienser:

1 Karpe  ca. 1 kg.
Saft af 1 citron

Sauce:

1 Porre
1 Gulerod
3 spsk. Smør/Margarine
2 spsk. Mel
2 fl. Maltøl
2 Store Fiskeboller
1 Laurbærblad
4 Peberkorn
1 Løg
1 Skive Citron
1 spsk. Rosiner
1 spsk. Fintsnittede mandler
Saft af ½ citron
Salt
Sukker.

 


Fremgangsmåde:

Karper kan ikke fås alle steder. Prøv med kuller eller kulmule. Hvis alt andet glipper, da torsk.
Karpen skrubbes, renses for slim, indvoldene fjernes og fisken deles i portionsstykker. Dryp dem med citronsaft.
Porre og gulerod renses og skæres i ringe og skiver. Svits dem let i smørret og tilsæt derefter melet.  Når det bruner, hældes den ene maltøl ved.
Kom hakket løg og citronskiven i saucen. Mos de store fiskeboller med en gaffel og hæld den anden maltøl over.
Når fiskebollerne er godt gennemvædede, røres mosen i saucen, som koger ca. 20 minutter. Læg derefter fiskestykkerne i saucen og lad den koge heri ved svag varme, til de er møre ca. 30 minutter.
Kom rosiner og mandelsnitter i saucen, der smages til med salt, sukker og citronsaft.

 

 

 

Servering.
Karpe i Polsk sauce serveres med kartoffelmos og en kold øl.


Krydderfisk


Ingredienser:

4 Torskefileter
Saft af 1 citron
Salt
100 g. stribet flæsk
2 Løg
500 g. Tomater
1 bdt. Purløg
1 bdt. Persille
1 bdt. Dild
½ Bakke Karse
½ tsk., tørret Kørvel
½ tsk. Estragon
1½ dl. Creme Fraiche
Peber
2 spsk. rasp.


Fremgangsmåde:

Vask og tør fiskefileterne. Dryp med citronsaft og drys med salt.
Skær flæsket i små terninger, der svitses på panden.
Hak løgene og svits dem let med flæsket.
Skær tomaterne i skiver.
Vask og tør krydderurterne. Klip dild, purløg og karse fint og hak persillen. Rør det i 1½ dl. Creme Fraiche, der smages til med salt og peber.
Læg halvdelen af flæskeblandingen i et ovnfast fad, derover lægges tomatskiverne og så fisken. Kryddersaucen hældes over. Resten af flæskeblandingen drysses over.
Drys med rasp og sæt retten i en varm ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.

 

Servering.
Serveres med løse ris og agurkesalat.