Normannisk Fiskeret

normannisk fiskeret.jpg (33940 byte)


Ingredienser: 6 personer.

750 g. Fiskefilet
Saft af 1 Citron
3 Tomater
2 Løg
1 fed hvidløg
4 spsk. Solsikkeolie
1¼ dl. Hvidvin
1 Laurbærblad
Salt
200 g. Muslinger (fra dåse )
200 g. rejer ( frosne )
200 g. Kammuslinger
Hvid peber
3 stænk Tabasco
4 spsk. Crème Fraiche
2 Æggeblommer
2 cl. calvados
½ Bundt persille


Fremgangsmåde:

Lad rejer og Kammuslinger tø langsomt op.
Dryp fiskefileterne med citron og lad dem trække i 10 minutter.
Flå tomaterne, del dem i kvarte og pres kernerne ud. pil løg og hvidløg. hak løgene fint.
Varm olien i en gryde.
Kom tomater, løg og presset hvidløg i. Lad det snurre i 10 minutter.
Hæld hvidvin ved og bring det i kog.
Tilsæt salt.
Skær fisken i store terninger, der lægges i gryden sammen med laurbærbladet.
Lad fisken dampe ved svag varme i ca. 10 minutter.
Hæld væden fra muslingerne. Hæld dem i gryden med kammuslinger og rejer. Drys med salt, peber og tabasco.
Lad retten snurre ved svag varme ca. 5 minutter.
Tag laurbærbladet op og tag gryden fra varmen.
Pisk Creme Fraiche, æggeblommer og calvados sammen og rør det i retten, der varmes igennem; den må ikke koge.
Pynt med hakket persille.

 

Serveres med.

Landbrød eller Flûte