Ingredienser:
300 g. Rejer (frosne)
4 spsk. Citronsaft
1 tsk. Worchestersauce
1 Syrligt æble
2 Stængler blegselleri
4 spsk. Mandariner ( fra dåse )
50 g. Hasselnøddesnitter
Dressing:
3 spsk. Mayonnaise
2 cl. Cognac
1 tsk. Worchestersauce
Hvid peber
ca. 1¼ dl. Piskefløde
Desuden:
4 Citronskiver
8 Salatblade.
|
Fremgangsmåde:
Tø rejerne op og hæld dem i en
skål.
Dryp citronsaft og Worchestersauce over. Skræl æblet, del det i
kvarte, tag kernehuset ud og skær æblet i papirtynde skiver, der dryppes
med citronsaft.
Rens blegsellerien og snit den i tynde skiver.
Skyl salatbladene, ryst alt vandet af dem og læg dem i bunden af 4 cocktailglas.
Tag lidt rejer fra til pynt og bland resten med æble, blegselleri,
mandariner og ca. halvdelen af hasselnødderne.
Fordel rejesalaten i glassene, der dækkes med folie og stilles i
køleskabet en halv time.
Rør mayonnaise, cognac og Worchestersauce sammen. Smag til med peber.
Piks fløden stiv og vend den i dressingen, der smages til med salt og
hvid peber.
Fordel dressingen over salaten og pynt med hasselnøddesnitter, rejer og
citronryttere.
|