Rejecocktail med frugt

rejec.jpg (22766 byte)


Ingredienser: 
300 g. Rejer (frosne)
4 spsk. Citronsaft
1 tsk. Worchestersauce
1 Syrligt æble
2 Stængler blegselleri
4 spsk. Mandariner ( fra dåse )
50 g. Hasselnøddesnitter

Dressing:
3 spsk. Mayonnaise
2 cl. Cognac
1 tsk. Worchestersauce
Hvid peber
ca. 1¼ dl. Piskefløde

Desuden:
4 Citronskiver
8 Salatblade.



Fremgangsmåde:

Tø rejerne op og hæld dem i en skål.
Dryp citronsaft og Worchestersauce over.  Skræl æblet, del det i kvarte, tag kernehuset ud og skær æblet i papirtynde skiver, der dryppes med citronsaft.
Rens blegsellerien og snit den i tynde skiver.
Skyl salatbladene, ryst alt vandet af dem og læg dem i bunden af 4 cocktailglas. 
Tag lidt rejer fra til pynt og bland resten med æble, blegselleri, mandariner og ca. halvdelen af hasselnødderne.
Fordel rejesalaten i glassene, der dækkes  med folie og stilles i køleskabet en halv time.
Rør mayonnaise, cognac og Worchestersauce sammen. Smag til med peber.
Piks fløden stiv og vend den i dressingen, der smages til med salt og hvid peber.
Fordel dressingen over salaten og pynt med hasselnøddesnitter, rejer og citronryttere.


Serveres med.
Lune flûte eller ristet brød


Rødspætte med Krydderurter

rdsp.jpg (30509 byte)

 
Ingredienser: 

4 Rødspætter/rødtunge eller skrubber
Saft af 1 citron
Salt & Peber
4 spsk. hakkede mandler
100 g. Smør
½ Bundt persille
½ Bundt dild
4 stilke Citronmelisse
4 stilke Esdragon
2 Æg
1½ dl. Fløde
25 g. Smør

 
Fremgangsmåde:

Fladfiskene renses og flås. Skyl og tør dem; dryp dem på begge sider med citronsaft. Lad dem trække i 10 minutter.
Drys fisken med salt og peber og vend dem i de finthakkede mandler. Gem lidt mandler til pynt.
Brun rødspætterne et par minutter på hver side på en pande i rigeligt smør, og læg dem i et smurt ovnfast fad.
Hak krydderurterne fint. 
Pisk dem sammen med æg, fløde og salt og hæld det over rødspætterne.
Strø resten af mandlerne over fisken og fordel smørret i små klatter.
Steg rødspætterne i en varm ovn ca. 15 minutter ved 200 grader.

 

Serveres med:
Grøn salat og kogte kartofler.