Stegte Karrysild


Ingredienser:

8 store ferske udbenede sild
Salt
1 Hårdkogt æg
1 tsk. Revet skalotteløg
40 g. Smør
½ tsk. Karry
1 Citron

Panering:

1 Sammenpisket æg
4-6 spsk. Rasp
½ Tsk. karry
½ tsk. salt
ca. 75 g. Smør

Karrysovs:

4 Finthakket skalotteløg
1 Fed knust hvidløg
30 g. Smør
1-2 tsk. Karry
1 lille Madæble
evt. ¼ tsk. Gurkemeje
2 spsk. Mel
2 dl. Bouillon
2 dl. Mælk
½ dl. Piskefløde.


Fremgangsmåde:

Skrab sildefileterne for slim og skæl. Klip rygfinnerne af og se efter for ben. Drys fileterne med salt og lad sildene trække 10 minutter.
Hak det hårdkogte æg og rør det sammen med blødgjort smør, revet løg og karry.
Skyl sildene og tør dem på begge sider.  Dryp citronsaft på kødsiden.  Fordel fyldet på sildene og smør det lidt ud med en kniv.  Rul fileterne sammen fra hale mod hovedet og fastgør med en kødpind.
Vend sildene i sammenpisket æg og rasp krydret med salt og karry. Steg sildene i brunet smør ca. 5 minutter på hver side. 
Vend ikke mere end en gang.

Karrysovs:

Finthakket løg og knust hvidløg svitses let i smør uden at tage farve.  Karry og Gurkemeje tilsættes og svitses lidt med, inden groftrevet æble hældes i gryden.  Lad det hele snurre lidt og drys derefter melet over ved konstant omrøring.
Afbag sovsen med bouillon og mælk, og lad den småkoge 10 minutter. Tilsæt  piskefløde og smag sovsen til med salt og karry.
Hæld sovsen gennem en sigte op i sovseskålen.

 

Servering:
Anret sildene på et varmt fad. Hæld stegesmørret over og garner med citronbåde.
Server løse ris, karrysovs og rå æblebåde dryppet med citronsaft til.


Sild i tomat og dild


Ingredienser: 

8 Udbenede ferske sildefileter
1 ds. Henkogte tomater
1 Fed hvidløg
½-1 dl. Vand
1 lille dåse koncentreret tomatpure
1 bdt. frisk Dild (eller Basilikum)
Salt
Friskkværnet peber
40 g. Smør

 



Fremgangsmåde:

Skrab de udbenede sild for slim og skæl. Klip rygfinnen af , og gå sildene efter for ben. Drys sildene med salt og lad dem trække 10 minutter.
Skyl sildene og tør dem med papir fra køkkenrullen. Læg dem let taglagt i et velsmurt ovnfast fad, med en kvist dild mellem hver sild.
Skær de henkogte tomater i mindre stykker og bland dem med  væden med fra dåsen, knus hvidløg, tomatpure, vand, salt og peber.
Hæld blandingen over sildene og fordel smørklatter over.  Dæk fadet med låg eller folie, og stil det på ovnristen midt i ovnen ved 250 grader i 15-20 minutter, indtil sildene er møre.  Fjern låg/folie de sidste 5 minutter af stegetiden.

Servering:
Læg kviste af frisk dild over og server retten med pillekartofler og grøn salat.

Variation af retten:
I sæsonen kan man anvende fuldmodne tomater i stedet for henkogte. Læg masser af tomatskiver taglagt med sildene og en af de nævnte krydderurter ind imellem. Hæld 1/2-1 ds. tomatjuice ved retten og læg smør over. Lad retten mørne i ovnen som angivet i opskriften.


Siciliansk Fiskesuppe

sisilansk fiskesupe.jpg (36382 byte)


Ingredienser: 

1 Rødspætte
1 Rødtunge
1 Hvilling
1 Skive torsk
1 Skive lags eller Helleflynder
1 Gulerod
1 fennikel
1 Løg
1 grøn peber
30 g. Smør
Salt
safran
1 laurbærblad
Dild
1 fl. Tør hvidvin
¾ Liter vand



Fremgangsmåde:

Gør alle grønsagerne i stand og skær dem i tynde strimler.
De istandgjorte fisk deles i stykker på størrelse med valnødder eller lidt større.
Svits grønsagerne i smørret og kom krydderier i. Hæld vin og vand ved.
Lad det småkoge ca. 15 minutter.
Kom torsk i og dernæst de andre fisk og kog dem i 5 - 10 minutter, til al fisk er mør.
Denne fiskeret er så fyldig, at den gør det ud for hovedretten til middagen.

Servering:
Serveres med ristet brød, der er smurt med hvidløgssmør,  
eller hvidløgsflûte