Varm Skaldyrssuppe

Ingredienser:

2 spsk. Smør.
2 spsk. Hvedemel.
1 Fiskebouillonterning.
7½ dl. Vand
1 ds. Tomatpure.
1 ds. tomatsuppe.
1 lille ds. (100 g.) champignoncreme.
3 dl. Hvidvin.
3 dl. piskefløde.
Ca. 200 g. krabbekød evt. fra dåse.
400 g. Skalrejer pillede.
1 pasteuriseret æggeblomme.
Salt & Peber
2 spsk. klippet dild.
2 spsk. cognac.

 

 Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt melet under omrøring.
Smuldr bouillonterningen og spæd med vand.
Rør tomatsuppen og champignoncremen i. Varm op og led det småkoge i et par minutter.
Tilsæt vin og halvdelen af fløden. tilsæt det findelte krabbekød. hak halvdelen af rejerne og tilsæt dem. Varm suppen op til kogepunktet.
Pisk æggeblommen i resten af fløden og rør det i suppen.
Varm op igen, uden at den kommer i kog.
Rør cognac og dild i.
Tilsæt til sidst de resterende hele rejer og server.