Sorte gryde.


Ingredienser:

1 kg. Skært oksekød, klump eller halestykke
ca. 40 g. Smør
2 spsk. Olie
½  kg. ikke for stort gult løg
2 spsk. Mel
1 spsk. paprika
1½-2 dl. Bouillon
2½ dl. piskefløde
salt & Peber
½ kg. Flåede tomater
½ kg. Champignon


Fremgangsmåde:

Skær kødet i strimler og brun det ad 2-3 gange i varmt fedtstof. Tag kødet op af gryden. Tilsæt evt. lidt mere olie. Pil løgene og skær dem i kvarte. Svits dem let i fedtstoffet. Læg kødet tilbage i gryden og drys mel og paprika over.
Rør til begge dele er opsuget. Hæld bouillon og piskefløde ved. smag til med salt & peber.
Flå tomaterne og skær dem i kvarte. Læg halvdelen i gryden, dæk den med låg, og lad retten småsnurre til kødet er mørt 1-1½ time. rens champignonerne og skær dem i kvarte. Læg champignoner og de resterende tomater i gryden og lad dem koge med de sidste 5-8 minutter.
Smag retten til med mere paprika og salt.

Servering:
Retten serveres i gryden og sprøde lune flute eller løse ris serveres til.

Tips.
Retten kan fryses.


Serbiske Kødboller

Serbiske koedboller.jpg (21087 byte)


Ingredienser:

300 g. Hakket svinekød
300 g. Hakket oksekød
125 g. Hakkede løg
½ spsk. Mel
Salt & Peber
1 spsk. Paprika edelsûss
Lidt rosenpaprika
Mel
2 spsk. Olivenolie


Fremgangsmåde:

Bland kødet med mel og løg. drys med salt, peber og paprika.
Form farsen i små pølser. Vend dem i mel og lad dem tørre i en time i køleskabet, så holder de bedre formen under stegningen.
Varm olien på panden og steg kødbollerne 10 minutter til de er gyldenbrune.


Siciliansk Makaroniret

siciliansk makaronni.jpg (60939 byte)


Ingredienser:

250 g. Makaroni

Kød:
3 spsk. Olie
250 G. Hakket okse og svinekød
2 Løg
3 spsk. Rødvin
50 G. Reven Parmesanost
50 g. Reven Grutre ost
20 g. Smør

Grønsager:
2 Auberginer
3 Tomater
2 Fed hvidløg
5 spsk. olie
Salt % Peber
½ tsk. Timian
½ tsk. Basilikum
1 knsp. Cayennepeber
1 knsp. Reven Muskatnød.

 


Fremgangsmåde:

Skyl auberginerne og skær dem i terninger. Flå tomaterne og skær også dem i terninger. Pil og hak hvidløgsfeddene.
Svits det i olie i en gryde i 5 minutter. Drys med salt, peber, timian, basilikum og muskat. Lad grønsagerne snurre i 10 minutter.
Kog makaronien i en anden gryde i 12-15 minutter i letsaltet vand.
Pil og hak løgene. Varm olien på en pande. Brun kødet og de hakkede løg, ca. 10 minutter, til kødet har mistet farven.
Hæld rødvinen ved og hæld kødet i gryden med grønsagerne.
Lad makaronien dryppe af i en sigte og læg den i et smurt ovnfast fad.
Drys halvdelen af osten over. Hæld kød- grønsagsblandingen over og drys resten af osten over. Fordel smørret i klatter over osten.
Stil fadet i en meget varm ovn under grillen, til osten er gylden.
Hertil hører en skål salat og et glas rødvin.