Engelsk Lammekølle.

Ingredienser:
1 lammekølle u. ben.

Marinade:
1 dl. vand.
Salt.
Peber.
rosmarin.
1 spsk. tørret mynte.
Reven skal af 1 citron.
2 løg.
1 bouquet garni.
2 tomater.

Til stegning:
1 spsk. solsikkeolie.

Sauce:
2½ dl. vand.
2 tsk maizenamel.

Fremgangsmåde:
Rør vand, krydderier og citronskal sammen.
Pil løgene og skær dem i kvarte.
Skyl krydderbuketten og hak den.
Skær tomaterne i både.
Bland alle ingredienserne til marinaden og hæld den over lammekøllen, der skal trække i ca. 8 timer.
Vend kødet nu og da.
Tag køllen op, og lad den dryppe af og dup den tør.
Stegen lægges i en gennemfugtet stegeso og pensles med olie.
Spæd marinaden op, til der er 5 dl. i alt og hæld den i stegesoen.
Lad køllen stege 2½ time ved 250 grader, til den er mør. Brug evt. et kødtermometer, der skal vise 75 grader.
Tag køllen op og lad den hvile.
Si skyen og jævn den med maizenamelet, der er rørt ud i lidt koldt vand.
Smag til med salt og peber.