Fransk Kalvekølle

Ingredienser:

1½ kg. kalvekølle.
Salt.
2½ dl. rødvin.
1 tsk. timian.
½ tsk. salvie.
½ tsk. rosmarin.
1 tsk. persille.
½ laurbærblad. 

Fremgangsmåde:

Gnid køllen med salt.
Bland rødvinen med krydderurterne.
Læg kødet i en gennemfugtet stegeso og hæld krydderlagen over.
lad kødet stege ved 250 grader i 1½-2 timer.
Brug et stegetermometer, der stikkes ind i den tykke ende, uden at berører benet.
Når temperaturen er 75 grader er stegen gennemstegt uden at være tør.
Si skyen  og kog den lidt ind.
Den kan evt. jævnes med lidt maizenamel udrørt i koldt vand.
Joulefattige grønsager - f.eks. broccoli, grønne bønner eller asparges - serveres til den franske kalvekød.