Levergullasch

levergryde.jpg (37667 byte)


Ingredienser:  4 personer.

2 Store løg
1 Stor grøn peber
500 g. Svinelever
40 g. Plantemargarine
Salt & Peber
2 spsk. Maizenamel
5 dl. Bouillon
2 spsk. Tomatpure
3 spsk. Creme Fraiche 18%
1 tsk. Tørret merian

Energi pro person:
1430 kj / 340 kcal

 

 
Fremgangsmåde:

Snit løgene fint, rens peberen og skær den i lange tynde strimler.
Skyl leveren, dup den tør i køkkenrulle og skær den i store terninger.
Brun løgene i fedtstof i en gryde. Kom derefter leverstykkerne i, og lad dem brune på alle sider. Tilsæt den grønne peber, salt og peber og lad det stege ca. 5 minutter.
Drys mel over retten, rør godt rundt, spæd med bouillonen og lad retten koge i 5 minutter.
Hæld tomatpure og Creme Fraiche ved .  Smag saucen til med merian; den må godt være godt krydret


Servering:
Serveres med kogte hvide kartofler.
energi pr 100 g. kartofler:  378 kj / 90 kcal.