Ørslev pyt-i-pande

Ingredienser:

500 g. friske champignon.
2 store gulerødder.
4 rå kartofler.
2 løg.
2 store æbler.
4 spsk. smør, margarine eller lidt olie.
1 tsk. salt.
Persille.


Fremgangsmåde:

Rens og skyl champignonerne, der duppes tørre i køkkenrulle og hakkes groft.
Hæld dem i en lille gryde med 1 spsk. smør/margarine eller lidt olie og lad dem snurre over lav varme ca. 5 minutter.
Tag derpå gryden af varmen.
Skræl gulerødder  og kartofler: de skæres i terninger. Pil løg og hak dem. skræl æblerne og hak dem fint.
Brun resten af smørret/margarinen eller olien på en pande,  og hæld løgene på, og lad den brune for stærk varme. Skru ned og tilsæt kartoflerne og gulerødder. Lad også dem brune.
Læg låg over og lad det snurre i 20 minutter.
Hæld svampene ved samt æblerne.
Lad retten snurre et par minutter.
Smag til med salt og peber.
Ørslev pyt-i-pande øses op på et varmt fad og drysses med persille.
Serveres med spejlæg eller halve smilende æg, og evt. groft friskbagt landbrød.