Spansk ratatouille

spanskratarullie.jpg (20551 byte)

Ingredienser:

2 løg.
3 skalotteløg.
3 blegselleri.
3 grønne peberfrygter.
500 g. tomater.
4 spsk. olie.
Salt.
Cayennepeber.
Timian.
Basilikum.
Hvidløgspulver.
1 laurbærblad.
4 paprikafyldte oliven.

 

Fremgangsmåde:

Pil løg og skalotteløg og skær dem i tynde ringe.
Skær roden af blegsellerierne, vask dem og skær stilkene i mindre stykker.
Halver peberfrugterne og fjern kernerne.
Skær derefter pebrene i strimler.
Vask tomaterne og skær dem i skiver.
Varm olien og kom alle grønsagerne lagvis i gryden, først løg, så blegselleri derefter peberfrugterne og øverst tomaterne.
Mellem hvert lag drysses med salt. cayennepeber, timian, basilikum og hvidløgspulver. Læg laurbærbladet øverst.
Kom tætsluttende låg på gryden og damp grønsagerne ved svag varme i 30 minutter.
Ryst gryden ofte for at grønsagerne ikke skal brænde på, men rør ikke i gryden.
Inden serveringen (i gryden) fordeles oliven skåret i skiver ovenpå.

Grønsagsretten kan serveres som tilbehør til kødretter eller som selvstændig ret med løse ris eller flûte.
Spansk ratatouille smager lige godt, enten den serveres kold eller varm.