Baskisk Suppe

baskisksuppe.jpg (44659 byte)


Ingredienser:

12 Små løg
6 spsk. Olie
1½ L. Vand
Salt & Peber
4 Tykke skiver Torsk
½ Franskbrød.



Fremgangsmåde:

Pil løgene. Skær dem i skiver, der ristes i 3 spsk. olie i en gryde. Hæld vand, salt og peber ved og lad det koge i 5 minutter.
Læg torskestykkerne i suppen og kog den yderligere 10 minutter.
Skær brødet i skiver og rist dem i resten af olien.
Smag suppen til med salt og peber.
4 varme dybe tallerkener stilles frem. 1 eller 2 skiver ristet brød lægges i bunden med en skive torsk over. Den meget varme suppe hældes over og retten serveres straks.

 


Berliner Kartoffelsuppe

berliner kartoffelsuppe.jpg (36750 byte)


Ingredienser:

500 g. oksekød
2 L. vand
Salt:

Fyld:
Suppeurter
750 g. Kartofler
Hvid peber
Lidt reven Muskatnød
½ tsk. Marian
50 g. Røget spæk
2 Løg
Persille
Kørvel

 


Fremgangsmåde:

Sæt kødet over i koldt vand. Skum suppen og kom salt i. Lad den koge i 1½ time.
Rens suppeurterne og skær dem i mindre stykker. Skræl kartoflerne og skær dem i 2 cm.  store tern. Kom det hele i suppen  efter ca. 1 time.
Tag kødet op og afkøl det lidt.
Suppen skal være cremeagtig. Hvis kartoflerne ikke  er kogt rigtigt ud, piskes der lidt i suppen med et piskeris.
Skær kødet i terninger, der lægges tilbage i suppen.
Smag den til med salt, peber, musket og merian.
Hold suppen varm.
Skær spækket i små terninger, der brunes på en pande. Tag dem op.  Pil og hak løgene, og brun dem i fedtet på panden.
Skyl og hak persille og kørvel.
Suppen hældes i en terrin og løg og spæk samt persille og kørvel drysses over.



Bulgarsk Suppe

bulgarsk suppe.jpg (45542 byte)


Ingredienser:

200 g. Skært Oksekød
4 Løg
40 g. Smør
1½ l. Bouillon
½ tsk. Spidskommen
1 Suppevisk
1 spsk. Løse ris
3 spsk. Creme Fraiche
1½ dl. Yoghurt
1 spsk. Paprika
100 g. Kogt skinke
Salt & Peber
Persille




Fremgangsmåde:

Skær kødet i små terninger. Pil og skær løgene i kvarte. Svits kød og løg ca. 20 minutter i smør i en gryde ved svag varme.
Bring suppen i kog. Hæld den over kødet sammen med knust spidskommen, suppevisk og ris. Kog det 20 minutter til.
Rør Creme Fraiche, yoghurt og paprika sammen  og pisk det i suppen.
Hak skinken og kog den  med i  et par minutter. Smag til med salt og peber.
Tag suppevisken op før serveringen og drys med hakket persille.