Champignonsuppe med rejer


Ingredienser: Til en person

1/2 bakke Champignon
2 -3 dl. Bouillon
2 tsk. Mel
2 spsk. Piskefløde
2 tsk. citronsaft
1/2 dl. Rejer
Friskhakker Persille
Smør til stegning
Salt & Peber.




Fremgangsmåde:

Rist champignonerne i smør og 2 tsk. citronsaft i  3 - 4 min.
Rør mel og piskefløde sammen og rør det sammen med champignonerne.
Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, mens der røres i gryden.
Smag til med peber og lidt salt og lad suppen koge i 5 min.
Server suppen i en portionsskål, drys  rejerne i den varme suppe og pynt med lidt friskhakket persille.

 

Serveres med.
Serveres med flute eller ristet brød.
Kan serveres uden rejer som en alm. Champignonsuppe.

 


Champignonsuppe med ostebrød

 

Ingredienser: Til en person

1/2 Bakke rengjorte champignon
1 rest Flødeost
1-2 skiver Sandwichbrød
1/2 Pillet løg
25 g. Smør
2 spsk. hvedemel
1 dl. Piskefløde
4 dl. Vand
1/4 Hønsebouillonterning
Salt & Peber
Karry
Paprika
Olie.

 

 

Fremgangsmåde:
  1. Kog de 4 dl. vand og opløs 1/4 hønsebouillonterning deri. Hak løget fint og kom løgstykkerne i bouillonen.
  2. Sæt en gryde over på mellem varme og kom smørret i hvedemelet. Rør rundt så smørret og melet samler sig til en melbolle. Tilsæt de 4 dl. bouillon under omrøring. Lad det koge godt igennem. Tilsæt champignon og smag til med karry, salt og peber. Kom piskefløden i. Lad suppen stå og småkoge, rør i suppen med jævne mellemrum.
  3. Rør en rest flødeost sammen med lidt olie og paprika. Smør blandingen på 1-2 skiver sandwichbrød. rist derefter brødene på panden i lidt olie (olivenolie)
  4. Skær ostebrødene i trekanter og server dem til den rygende varme suppe.

 

Serveres med:
Flute og et glas koldt øl.