Flødelegeret svampesuppe m/muslinger


Ingredienser: Til en person

1/2 Bakke champignon
1 tsk. Citronsaft
1 tsk. Finthakket løg
2 tsk. Smør
2 1/2 dl. Bouillon
1/2 dl Piskefløde
1 dl. Muslinger
1 tsk. hakker persille
Salt & Peber

 


Fremgangsmåde:
  1. Rens champignonen og skær dem i skiver.

  2. Svits løgene i smør i en gryde. Kom champignonerne og citronsaft i og kog blandingen i et par minutter. Kom bouillonen i og kog suppen i ca. 5 min.  
    Tilsæt fløde, muslinger, persille, salt&peber .

 

Serveres med.
Hvidløgsflute.

 


Fasansuppe

fasansuppe.jpg (23017 byte)


Ingredienser: 

Rester og skrog fra en stegt fasan 
1 L. Vand
1 Suppevisk
Salt
3 Enebær
60 g. Spæk
3 spsk. Mel
Peber
1 gl. Portvin
1 ds. Kantareller
1 bdt. Persille
4 tsk. Piskefløde



Fremgangsmåde:

Skær fasanresterne i strimler. Læg skroget i vand tilsat salt, enebær og suppevisk. Lad det koge ca. 30 minutter.
Smelt spækket i en gryde. Drys melet i, rør kraftigt rundt og hæld den siede suppe over.
Smag til med salt og portvin. Kom kød og kantareller i suppen og varm det igennem. Drys hakket persille på.
Hæld suppen op i en varm terrin eller skål.
Lige inden serveringen hældes fløden over. Der må ikke røres rundt.