Græsk Agurkesuppe


Ingredienser: Pr. person.

½ Agurk
Bacon
1 Løg
Olivenolie
4 dl.
Hønsebouillon
1 dl. Fløde
1 Æggeblomme
Merian
Salt & Peber
Fetaost
Frisk Persille.




Fremgangsmåde:

  1. Skær Baconen i terninger og rist dem på panden.
  2. Skær agurken i terninger. Pil løget og hak det. Svits begge dele i smeltet smør og lidt olie i en gryde uden at løg og agurk tager farve.
    Tilsæt Bouillonen. Drys med merian, salt & peber. Lad suppen småkoge i 8 – 10 minutter. Flyt gryden fra varme
    n.
  3. Pisk fløden og æggeblommen sammen. Rør blandingen i suppen. Drys med knust fetaost, ristede baconterninger og finthakket persille lige inden suppen serveres rygende varm med groft brød til.

Serveres med.
Groft Brød


Græsk Suppe

graesk suppe.jpg (28554 byte)


Ingredienser:

3 Løg
3 Gulerødder
500 g. Lammekød
2 Suppeben (Okse)
Salt & Peber
2 L. Vand
1 bdt. Persille
1 bdt. Purløg
1 Håndfuld Kørvel
2 dl. Ris
3 Æg
1 spsk. Citronsaft.




Fremgangsmåde:  

Pil løgene og skræl gulerødderne og skær begge dele i mindre stykker.
Kog dem i en gryde sammen med kød, ben, salt, peber og vand.
Bind krydderurterne sammen og kom dem i gryden.  Kog suppen i 2½ time.

Kog risene løse  i 3 dl. vand ca. 20 minutter.
Pisk æggene sammen og tilsæt citronsaften.
Si suppen. Skær kødet i terninger, der lægges tilbage i suppen. Varm den igennem. Smag til med salt og peber.
Læg de kogte ris i bunden af en suppeterrin
Hæld æggemassen over  uden at røre rundt og derefter den rygende varme suppe.
Rør først i suppen, når den står på bordet. Suppen skaæ være
skilt.
Suppen kan
udmærket tilberedes med fisk eller hønsekød i stedet for lam.