Løgsuppe fra Baden

loegsuppe fra baden.jpg (40915 byte)


Ingredienser:

500 g. løg
40 g. Smør
1½ spsk. Mel
1 L. Bouillon
Salt
Hvid peber
2 Æggeblommer
1 gl. Hvidvin
4 spsk. Fløde
2 Skiver Franskbrød
20 g. Smør
½ bdt. Persille
½ bdt. Purløg.


Fremgangsmåde:

Pil løgene og skær dem i tynde ringe.
Smelt smør i en gryde, kom løgringene i og svits dem ca. 3 minutter. Drys melet i og spæd med bouillon.. Drys  medsalt og peber og lad suppen koge i ca. 20 minutter.
Skær brødet i terninger og rist det i smør på en pande.
Skyl og hak persillen og purløget.
Pisk æggeblommerne, fløde og hvidvin sammen og drys med salt og peber.
Tag løgsuppen af varmen og pisk æggemassen i. Lad suppen stå og trække et par minutter, den må ikke koge igen.
Hæld suppen i en terrin, hæld de ristede brødterninger over og drys med krydderurterne.