Nordsø Suppe

nordsoe suppe.jpg (34685 byte)


Ingredienser:

600 g. Nordsørejer
2 Løg
2 Gulerødder
¾ L. Bouillon
1 tsk. Tørret esdragon
450 g. Frosne ærter
1 gl. Hvidvin
1¼ dl. Fløde
1 gl. Champagne 




Fremgangsmåde:

Hæld rejerne i spildkogende vand, tilsat lidt sukker. Kog dem i  2½ minut. De afkøles i kogevandet og pilles.
Pil og hak løgene. Skrab gulerødderne og skær dem i små stykker. Svits løg og gulerødder i smør i en gryde.
Hæls bouillon ved og lad det koge i 10 minutter. Tilsæt esdragon og ærter og lad suppen koge 15 minutter. Smag den til.
Kom derefter rejerne i og lad suppen snurre et par minutter.
Rør hvidvin og fløde i, tag gryden af varmen og smag suppen til igen.
Lige før serveringen hældes champagnen i.

 


Normannisk Fiskesuppe

normannisk fiskesuppe.jpg (36031 byte)

 
Ingredienser:

Fiskebouillon:
250 g. Fiskestykker med 
hoved, hale og ben.
1 L. Bouillon
2 tsk. Salt
Saft af ½ Citron

Fiskeboller:
300 g. Fiskefileter
1 spsk. Smør
1 Æg
Persille
2 tsk. Citronsaft
3 spsk. Rasp
Salt
Hvid peber

Suppe:
2 Løg
5 Gulerødder
1 Selleri
2 Porre
2 Persillerødder
40 g. Olie
5 dl. Vand
3 spsk. Tomatpure
150 g. Champignon
3 Tomater
1 tsk. Karry
100 g. Løsfrosne rejer
1 Grøn peber
2 spsk. Olivenolie
1½ gl. Hvidvin
Salt
Cayennepeber
1 fed Hvidløg
1 bdt. Persille

Suppe:

 
Fremgangsmåde:

Til fiskebouillonen koges fiskestykkerne ca. 1 time i en liter bouillon, tilsat salt, citronsaft og suppeurter.
Hak fiskefileterne gennem kødmaskinen og rør dem til en fars med smør, æg, citronsaft, hakket persille, rasp, salt og hvid peber.
Lad farsen hvile koldt.
Skær løg og grøntsager småt ud og brun det i olie i en gryde. Spæd lidt efter lidt med vand.
Lad det snurre i ca. 20 minutter. Si fiskebouillonen ned i gryden til grønsagerne og tryk al kraft ud af fiskestykkerne med en ske.
Tilsæt tomatpure, de skivede champignon, flåede tomater skåret i kvarte, de optøede rejer, hakket grøn peber, olivenolie og karry. Lad det snurre i 5 minutter.
Form fiskebollerne med to skeer, kom dem på suppen og kog dem ca. 5 minutter.
Hæld hvidvin ved og smag suppen til med salt, cayennepeber og presset hvidløg.
Drys med hakket persille ved serveringen.

 

 


Servering:
Fiskesuppen serveres som frokostret 
eller middagsret med friskbagt brød og smør.