Pureret Grønsagssuppe

Ingredienser: Til en person

1 Stor Kartoffel
1 Stor Gulerod
1 Stor Porre
1 Stort Løg
1 spsk. Smør
1 spsk. Olie
2 dl. Hakkede Tomater
2 dl. Grøntsagsbouilon
2 spsk. Creme fraiche
1 Stykke Agurk
Karse
1 tsk. Karry
Salt & Peber.

Fremgangsmåde:
  1. Rengør alle grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Svits dem i smørret og olien i en gryde, mens der røres.
  2. Tilsæt de hakkede tomater og bouillonen sammen med 2 dl. vand. lad suppen stå og småkoge i ca. 30 min., til grøntsagerne er helt møre. Lad suppen afkøle.
  3. Blend suppen eller kom den gennem en si. Smag til med krydderier.
  4. Vask agurkestykket og skær det i staver. Server suppen med kold Creme Fraiche og agurke-stave. Drys med friskklippet karse.

Serveres:
Hvidløgsflute eller andet godt brød


Pureret løgsuppe m/rejer

 
Ingredienser: Til en person

1 løg
1 Kartoffel
1/2 dl. Rejer
1 tsk. Smør
3 dl. Bouillon
1/2 dl. Piskefløde
Lidt reven muskat
Hakket Persille
Peber.

 
Fremgangsmåde:
  • Skær løget i ringe. Skær kartoflen i skiver. Svits løget i smørret, tilsæt bouillonen og kartoffelskiverne. kog løg og kartofler til de er helt møre.
  • Tag løg og kartofler op med en hulske og blend eller mos dem. Kom massen tilbage i suppen og tilsæt fløde, lidt reven muskat og peber. Giv suppen et opkog.
  • Hæld suppen i en tallerken og drys med hakket persille og rejer.

Serveres med:
Grovbrød.