Rejesuppe  med salatstrimler

Ingredienser: 

2 Porrer eller 6 forårsløg.
1 spsk. Olie
1 l. Fiskebouillon
(vand + terning)
1 dl. Fløde
1 tsk. majsstivelse
1/4 Icebergsalat
200 g. Rejer
2 dl. Ærter eller sukkerærter.
1 spsk. Citronsaft
1/2 tsk. Salt
Peber

Pynt.
Hakket Persille eller klippet Dild.

 

Fremgangsmåde:

Porren skæres i ringe og svitses i olie.
Bouillonen hældes ved, og snurrer sammen i 3 - 4 minutter.
Mejsstivelsen udrøres i fløden og røres i.
Salaten skæres i tynde strimler.
Rejer, salat og ærter tilsættes.
Suppen varmes igennem og smages til med citronsaft, salt og peber.
Pyntes med Persille eller Dild.

 

 

Serveres med.
Miniflute med flødeost.


Rødbedesuppe


 Ingredienser:

2 Skiver Ossobuco a. ca. 250 gram
2 l. Vand
100 g Bacon i et stykke
1 Suppevisk.
(af Porretop, Selleritop, 1 Kvist timian
1 Laurbærblad)

Fyld:
4 Store kartofler
200 g. Rodselleri
3 Porre
300 g. Rå rødbeder
½ dl. Olivenolie.

Tilbehør:
2 dl. Thise fraiche 9%
100 g. Rå reven rødbede
Salt
1 Fed hvidløg.

 

 
Fremgangsmåde:

Kom kødet i en gryde med det kolde vand. Bring det i kog. Skum vandet grundigt, lige inden det begynder at koge.
Bind de nævnte skyllede dele af suppevisken sammen med en bomuldstråd og kom den i gryden. 
Lad kødet koge sagte under låg i 1½ time. Kan gøres dagen før. Husk at lægge låget på klem, når det skal køles af, ellers kan det gære!
Skær de skrællede kartofler og selleri i ensartede terninger. Skær porrerne i ringe. Skræl og riv rødbederne groft. Varm olien let og kom de rensede urter i. Lad dem riste let uden at brune. Hæld den 1½ liter siede suppe over. Lad suppen koge i 30 minutter, til urterne er møre.
Varm kødet i den resterende suppe. Rør Thise fraichen sammen med rødbede og det pressede fed hvidløg, smag til med salt.
Server suppen med kød og cremen, giv groft brød til.

 


Romersk Suppe

romersk suppe.jpg (38294 byte)


 Ingredienser:

1 Løg
1 Fed hvidløg
2 Gulerødder
1 Porre
50 g. Stribet flæsk
1 L. Bouillon
50 g. Suppenudler
150 g. Kogt skinke
Persille
50 g. Reven Parmesan ost


Fremgangsmåde:

Pil og hak løg og hvidløg.
Istandgør suppevisken.
Skræl gulerødderne og skær dem i små terninger.
Rens porren og skær den i tynde ringe.
Skær det stribede flæsk i terninger, og rist det let i gryden, så fedtet smelter fra.
Alle grønsagerne undtaget suppevisken svitses i et par minutter.
Hæld kogende bouillon ved og tilsæt suppevisken. Giv suppen et opkog, og kog den derefter over svag varme i 25 minutter.
Kom nudlerne i efter 10 minutters kogetid.
Tag suppevisken op. Skær skinken i lange tynde strimler.
Hak persillen.
Hæld suppen op i en suppeterrin, drys skinkestrimler og hakket persille over.

Servering:
Parmesanosten serveres i en skål ved siden af.
Giv italienske brødstænger (grissini) til.