Ingredienser:
2 Skiver Ossobuco a.
ca. 250 gram
2 l. Vand
100 g Bacon i et stykke
1 Suppevisk.
(af Porretop, Selleritop, 1 Kvist timian
1 Laurbærblad)
Fyld:
4 Store kartofler
200 g. Rodselleri
3 Porre
300 g. Rå rødbeder
½ dl. Olivenolie.
Tilbehør:
2 dl. Thise fraiche 9%
100 g. Rå reven rødbede
Salt
1 Fed hvidløg.
|
Fremgangsmåde:
Kom kødet i en gryde med det kolde
vand. Bring det i kog. Skum vandet grundigt, lige inden det begynder at
koge.
Bind de nævnte skyllede dele af suppevisken sammen med en bomuldstråd og
kom den i gryden.
Lad kødet koge sagte under låg i 1½ time. Kan gøres dagen før. Husk at
lægge låget på klem, når det skal køles af, ellers kan det gære!
Skær de skrællede kartofler og selleri i ensartede terninger. Skær porrerne
i ringe. Skræl og riv rødbederne groft. Varm olien let og kom de rensede
urter i. Lad dem riste let uden at brune. Hæld den 1½ liter siede suppe
over. Lad suppen koge i 30 minutter, til urterne er møre.
Varm kødet i den resterende suppe. Rør Thise fraichen sammen med
rødbede og det pressede fed hvidløg, smag til med salt.
Server suppen med kød og cremen, giv groft brød til.
|