Tomatsuppe

Ingredienser: Til en person.

1/2 fint hakket løg
1 tsk. Smør eller margarine
2 tsk. Mel
1/2 dl. Tomatpure
3 dl. Bouillon ( 1/3 del bouillonterning og 3 dl. vand)
2 spsk. Fløde
Salt & Peber.

Fremgangsmåde:
  • Svits løgstykkerne i smørret, tilsæt tomatpure og rør melet i med et piskeris. pisk bouillonen i lidt efter lidt og kog suppen ca. 5 minutter ved svag varme.
  • Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

 

 

Serveres med.

Server suppen varm,  dryssede med ristede brødterninger.



Tortellini Tomatsuppe


 Ingredienser:

1 Løg
2 Stilke Bladselleri
2 Gulerødder
1 spsk. Olie
1/2 l. grønsagsbouillon 
(vand + terning)
1 ds. Fåede Tomater
70 g. Tomatkoncentrat
300 g. friske Tortellini
2 spsk. Frisk hakket basilikum
 eller persille 

 
Fremgangsmåde:
Løget hakkes. Bladselleri og gulerødder skæres i små terninger.
Grønsagerne svitses i olie, Bouillonen tilsættes.
De flåede tomater presses igennem en sigte.
Tomatkoncentrat og Tortellini tilsættes.
Snurrer 5 - 6 minutter.
Basilikum vendes i.

 

 

 

Serveres med:
Groft brød