Ingredienser: 8 personer.
1½ kg. Oksekød (suppekød)
4 L. Vand
Salt
2 laurbærblade
8 Peberkorn
8 Enebær
8 Hele Nelliker
1 tsk. Tørret, knust merian
Desuden:
1 Lille and
3 spsk. Svinefedt
2 Løg
500 g. Gulerødder
2 persillerødder
350 g. selleri
3 Porre
2 spsk. Smør
Salt
Peber
½ bdt. Dild
½ bdt. persille
2½ dl. creme Fraiche
|
Fremgangsmåde:
Læg oksekødet o kogende letsaltet vand.
laurbærblade, peberkorn. enebær og nellike kommes i en gazepose, der
lægges i suppen. Bring kødet i kog. skum suppen, strø merian over og
kog den i 2 timer.
Anden tørres grundigt og gnides indvendig med salt. den brunes på alle
sider i ca. 20 minutter i svinefedtet.
Læg anden i suppen, efter at denne har kogt i 30 minutter.
Pil løgene og skær dem i ringe.
Skræl gulerødder og persillerod og skær den i tynde skiver. Skræl
sellerien og skær den i små terninger.
Vask og rens porren og skær den i ½ cm. brede ringe.
Brun grønsagerne over svag varme i smør i 10 minutter og hæld dem på
suppen 15 minutter, før den er færdig kogt. Smag til med salt og peber.
Tag oksekødet og and op af suppen. Skær fedtet fra oksekødet og skær
kødet i store terninger.
Træk skindet af anden og pil kødet fra benene. Skær andekødet i
småstykker.
Tag posen med krydderierne op af suppen og tilsæt den skyllede hakkede
dild og persille. Kom kødet i.
Rør creme fraiche blød i serveringsskålen og hæld den kogende suppe i
under piskning.
|