Ymerfromage

ymerfromage.jpg (28884 byte)


Ingredienser:

5 blade husblas
1/2 L. Ymer
2-3 spsk. Sukker
Reven skal af 1/2 appelsin
2
1/2 dl. Piskefløde
250 g. Brombær
1 tsk. Kartoffelmel.




Fremgangsmåde:

Udblød husblas 10 minutter i koldt vand. Rør Ymer og sukker sammen med reven appelsinskal.
Knug vandet let fra husblassen, smelt den i vandbad og lad den afkøle lidt.
Rør husblassen i ymeren i en tynd stråle under konstant omrøring.
Stilymeren koldt. Pisk fløden. Vend flødeskummet i, når fromagen begynder at stivne. 
Hæld fromagen i en skål, buddingeform eller randform.
Stil den koldt i mindst 1 time.

Servering:
Fromagen serveres med Brombærsovs eller syltede frugter.

 

Tips.

Brombær forhandles kun friske i sæsonen. Man kan ikke få dem frosne, det må man selv gøre, mens de friske er fremme.
Ymerfromagen kan glimrende tilberedes dagen i forvejen.
Desserten er velegnet til at fryse, men må ikke fryses i sleben glasskål, da denne vil springe.