Ingredienser:
5 blade husblas
1/2
L. Ymer
2-3 spsk. Sukker
Reven skal af 1/2 appelsin
2 1/2
dl. Piskefløde
250 g. Brombær
1 tsk. Kartoffelmel.
|
Fremgangsmåde:
Udblød husblas 10 minutter i koldt
vand. Rør Ymer og sukker sammen med reven appelsinskal.
Knug vandet let fra husblassen, smelt den i vandbad og lad den afkøle
lidt.
Rør husblassen i ymeren i en tynd stråle under konstant omrøring.
Stilymeren koldt. Pisk fløden. Vend flødeskummet i, når fromagen
begynder at stivne.
Hæld fromagen i en skål, buddingeform eller randform.
Stil den koldt i mindst 1 time.
Servering:
Fromagen serveres med Brombærsovs
eller syltede frugter.
|
Tips.
Brombær forhandles kun
friske i sæsonen. Man kan ikke få dem frosne, det må man selv gøre,
mens de friske er fremme.
Ymerfromagen kan glimrende tilberedes dagen i forvejen.
Desserten er velegnet til at fryse, men må ikke fryses i sleben
glasskål, da denne vil springe.
|