Muslinger

muslinger.jpg (23640 byte)

Blåmuslinger er den mest almindelige musling i vores hjemlige farvande. Den fiskes 
hovedsagligt i Limfjorden.
Den er bedst fra oktober til maj.
Muslinger købes levende i deres skaller, der skal børstes grundigt og skylles i mange
hold vand for at fjerne alt sand og mudder.
Det er meget vigtigt at kontrollerer, om alle muslingerne er levende. 
Alle skaller bør være lukkede.
Hvis muslingerne ikke straks lukker sin skal ved et let slag mod køkkenbordet, er den død og
må kasseres.
Muslingerne hældes i spildkogende lage og damper 6-8 minutter, til skallerne har åbnet sig. 
Hvis en eller flere af skallerne er lukkede, må disse muslinger straks smides væk.
Muslinger kan spises naturel, og de kan gratineres, grilles eller bruges i forskellige 
sammenkogte retter.
Muslinger forhandles også på dåse i egen lage eller marinader.


Retur til  Charentemuslinger


Mexicansk Fiskegryde.

mexicanskgryde.jpg (19743 byte)

Ingredienser:

500 g. Fiskefileter
Salt
Saft af 1 citron
2 Løg
2 Fed Hvidløg
5 spsk. Olivenolie
2 Grønne Peberfrugter
1 Rød Peberfrugt
2 Peperoni
500 g. Tomater
275 g. Majs (fra dåse)
2 spsk. Tomarpuré
Chilipulver
Dild.
Persille

Fremgangsmåde:

Skær fiskefileterne i 4 cm store stykker, der dryppes med citronsaft; drys salt på.
Pil løget og skær det i ringe, der steges i olie på en pande. Pres hvidløget over.
Rens peberfrugterne og skær dem i store stykker.
De to peperoni halveres, renses og skæres i strimler.
Kom peber og peperoni ved løgene og steg det hele nogle minutter.
Skær tomaterne i skiver og læg halvdelen på panden. herover lægges skiftevis fisk, de afdryppede majs og til sidst resten af tomaterne.
Rør tomatpureen med salt og rigeligt chilipulver.
Dryp det over retten.
Læg alufolie over panden, der stilles i en varm ovn, ca. 20 minutter ved 200 grader.
Efter 10 minutters stegetid fjernes alufolien.
Pynt med klippet dild og hakket persille.

 

Servering:
Serveres med løse ris eller varme flûte